1/1
1/1

> NEA / ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΔΟΥΚΑ

 
 
 

Για εμάς

κάθε παιδί

​είναι μοναδικό!

O μαθητής της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου μας, Θάνος Τζιατζιούλης, στην καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για το S.T.E.M.

Ο Θάνος, προσκεκλημένος από τους διοργανωτές του Mind the Lab, μίας ολοήμερης ενημερωτικής δράσης που διεξήχθη  ταυτόχρονα σε 12 επιλεγμένους σταθμούς του Μετρό στην Αθήνα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα και τα οποία σχετίζονται με επιστημονικές δράσεις και τεχνολογικές ανακαλύψεις,  παρουσίασε  την κατασκευή του, το «βιονικό» χέρι,  στον σταθμό του Κεραμεικού. Σημειώθηκε κοσμοσυρροή και αρκετοί μαθητές με τους γονείς τους, καθηγητές, άτομα με κινητικές δυσκολίες, ενημερώθηκαν από τον ίδιο για την κατασκευή του, καθώς και για ευρύτερα θέματα S.T.E.M. (Science,Technology, Engineering, Mechanics). Θερμά συγχαρητήρια, Θάνο!

Οι μαθητές του ΙΒ στο "Dialogue in the Dark"

Tην Κυριακή 29-1-2017 οι μαθητές του ΙΒ1, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του CAS, παρακολούθησαν στο Θέατρο Badminton την παράσταση "Διάλογοι στο Σκοτάδι". Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της εγκατάστασης,  οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα  ξεναγήθηκαν σ' έναν κόσμο χωρίς φως, βασιζόμενοι μόνο στους ήχους, τη θερμοκρασία και την αφή, αλλά κυρίως στους τυφλούς οδηγούς τους. Το "Dialogue in the Dark" αποτέλεσε την αφορμή για να αναλογιστούν τα στερεότυπά  περί διαφορετικότητας και να ανταλλάξουν απόψεις για το θέμα . 

ΒΟΟΚWAVE 2017

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού μας, στήριξαν με επιτυχία την πρωτοβουλία Bookwave 2017, της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Library4all, η οποία εμπλουτίζει βιβλιοθήκες Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σε όλη την Ελλάδα. «Στάση Ζωής» για όλους μας, στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, η προσφορά. Αποτέλεσμα: «Κύματα» πολλών βιβλίων συγκεντρώθηκαν, για να σταλούν σε σχολεία που έχουν ανάγκη και να χαρίσουν  στους μαθητές τους τη χαρά της ανάγνωσης και ψυχαγωγίας. Μάλιστα, αντιπροσωπεία μαθητών του Δημοτικού, μαζί με τη Δασκάλα, κ. Μαριαλένα Μπέλτσου, παρέδωσαν τα βιβλία στην εκπρόσωπο της δράσης BOOKWAVE, κ. Ελένη Γερουλάνου, στο Μουσείο Μπενάκη.

Το πείραγμα που γίνεται..... εφιάλτης

Το  θέμα του σχολικού εκφοβισμού ήταν το αντικείμενο του ανοιχτού μαθήματος της Ε' Δημοτικού που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου. Οι αιτίες πολλές και οι συνέπειες ακόμα περισσότερες... Οι μαθητές μας συμμετείχαν με ενδιαφέρον στο μάθημα και παρουσίασαν με ενθουσιασμό και ευαισθησία θεατρικά δρώμενα, χορογραφίες, τραγούδια και video με άξονα τον σχολικό εκφοβισμό. Στην εκδήλωσή μας είχαμε τη χαρά και την τιμή να παρευρίσκονται ο κ. Νίκος Μιχαλόπουλος, δάσκαλος, πρωταθλητής στον ακοντισμό και την σκοποβολή αλλά και συγγραφέας του βιβλίου "Θες να παίξουμε", ιστορίες από το οποίο ζωντάνεψαν τα παιδιά αλλά και η διευθύντρια του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού κ.Τορρένς και η συντονίστρια του προγράμματος "Ζήσε χωρίς εκφοβισμό" (www.livewithoutbulling.com) κ. Αντωνοπούλου.

 

Όλοι, γονείς, εκπαιδευτικοί και καλεσμένοι, χειροκροτήσαμε τους μαθητές μας, ενημερωθήκαμε και....συγκινηθήκαμε σε μια εκδήλωση που μάς θύμισε πολλά και μάς έμαθε ακόμα περισσότερα!

​  «Ιστορίας, Πολιτισμού και Επιστήμης Βήμα»

 Ένας νέος θεσμός εντάσσεται από τη φετινή χρονιά στο πλαίσιο λειτουργίας του Λυκείου με τη φιλοδοξία να αποτελέσει ένα δίαυλο μετάδοσης ιδεών, απόψεων και εμπειριών σε θέματα Πολιτισμού, Ιστορίας και Επιστήμης στους μαθητές μας.

Η ιδέα ανήκει στον Υπεύθυνο Λυκείου κ. Ν. Κούκη, ο οποίος σε συνεργασία με τον κ. Μυκωνιάτη, έχουν καταρτίσει ένα πρόγραμμα για τη φετινή χρονιά που περιλαμβάνει ομιλίες προς τους μαθητές από καθηγητές Πανεπιστημίου με θέμα σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής και Παγκόσμιας Ιστορίας του 20ου αιώνα.

Στόχος του θεσμού αυτού είναι να επεκταθεί και σε άλλα επιστημονικά πεδία έτσι , ώστε να παράσχει στους μαθητές σημαντικά  ερεθίσματα σκέψης και ευρύτερης καλλιέργειας.

 

Εισήγηση: «Η συμβολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στην εθνική συγκρότηση του Ελληνικού κράτους»

Η 1η εισήγηση, με  θέμα «Η συμβολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στην εθνική συγκρότηση του Ελληνικού κράτους» πραγματοποιήθηκε από το φιλόλογο Αντ. Μυκωνιάτη και τους μαθητές του Β1 Λυκείου.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 180 χρόνων από την ίδρυση  του 1ου ανώτατου ιδρύματος στη Ελλάδα οι μαθητές του Β1 επισκέφτηκαν το «Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών» και με οπτικοακουστικό υλικό που συγκέντρωσαν από εκεί καθώς και με την αξιοποίηση σχετικής βιβλιογραφίας ανέλυσαν μαζί με τον διδάσκοντα την επίδραση που άσκησε το Πανεπιστήμιο Αθηνών στη διαμόρφωση της ιδεολογίας του νέου ελληνικού κράτους και τη συμβολή του στη πολιτική και κοινωνική ζωή.

Την εισήγηση παρακολούθησαν 50 περίπου μαθητές, οι φιλόλογοι του Λυκείου και άλλοι διδάσκοντες. (19 Δεκεμβρίου 2016)

 

Εισήγηση: «Ο Εθνικός Διχασμός»

Η 2η εισήγηση, με  θέμα «Ο Εθνικός Διχασμός» πραγματοποιήθηκε από την καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Μπότσιου.

Η ομιλήτρια ανέπτυξε με  διεξοδικό και εύληπτο για τους μαθητές τρόπο ένα από τα σημαντικότερα θέματα της ιστορίας του νέου ελληνικού κράτους, που επηρέασε την πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας για πολλές δεκαετίες. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν οι πολιτικές και κοινωνικές αιτίες του Εθνικού Διχασμού και οι κυριότερες συνέπειες στη ζωή των ανθρώπων και την πορεία του ελληνισμού. Μετά την εισήγηση ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση κατά την οποία προσεγγίστηκαν διάφορες πτυχές του θέμα του μέσω των ερωτήσεων των μαθητών και των διδασκόντων που παρακολούθησαν την ομιλία.

Την εισήγηση παρακολούθησαν 50 περίπου μαθητές από τα τμήματα Β1, Β2 & Γ1, οι φιλόλογοι του Λυκείου και άλλοι διδάσκοντες. (23 Ιανουαρίου 2017)

1 / 6

Please reload

  • Twitter Clean
  • Flickr Clean

I NEED INFO...

Admissions

Scholarships

Financial Aid

Studies Abroad

Summer Camp
Apply for a Job

Premises

F.A.Q.

Blog

Contact

I AM AN ALUMNI...

Alumni Club

Photos
 

I AM A TEACHER...

Intranet

L.M.S.

ΒΤΕC
Summer Camp
Summer Academy
ΣΑΕΔ
ΑΣΕΔ
Δαΐς

STAY CONNECTED

  • Facebook - Grey Circle

Facebook                    Twitter

Like                               Follow

  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Instagram                   Youtube

Follow                          Subscribe

  • YouTube - Grey Circle

NEWSLETTER

Εκπαιδευτήρια Δούκα στη Βικιπαίδεια

Copyright © 2018 Design by  Doukas School, Powered by Vassilis Economou